Dahlgren Ingela


Telefon: 0735-148045
Epost: ingela@dahlgren.net

Min skaparprocess är alltid en lustfylld resa! I grunden ger den mig inre balans och samtidigt både kraft och energi. Och just den livskraften vill jag återspegla i mina målningar. Jag vill utforma konst som stillar sinnen och konst som också berör sinnen. Min strävan är att skapa harmoniska och tidlösa blickfång som är positiva för välmåendet och betraktaren.  

Konstnärskapet har blivit en betydelsefull del i min liv. Jag har format en livsstil och en mental inställning som låter mitt skapande ta plats. Friheten i det är en oerhört viktig komponent i mina uttryck!

Utöver mitt egna måleri arrangerar jag regelbundet Kroki för grupper och även Öppen Atelje för kreatörer som vill måla ihop. Jag annordnar gärna utställningar och workshops eller tar mig an andra konstrelaterade projekt.

Vid sidan om mitt deltidskonstnärsskap arbetar jag som hängiven marknadskonsult, främst inom grafisk design och varumärkesstrategi.

Jag lever sedan 25 år i Skåne men är född och uppvuxen i Småland där min passion för måleri vaknade till liv i tidig ålder. Först blyertsteckningar, därefter akvarellmåleri och sedan utforskade jag oljefärgerna. Numera målar jag främst med akryl och äggoljetempera.  

Idag bor jag, min man och våra två döttrar nära hav och lantlig natur i Rydebäck strax utanför Helsingborg. Efter en lång paus från måleriet under småbarnsåren blev längtan efter skapandet alltför påtaglig. Det uppdämda behovet gav mersmak.

Jag är i huvudsak självlärd inom måleri men har arbetat med färg och form sedan 20 år tillbaka som grafisk designer. Måleriet har jag även lärt mig genom olika målarkurser och mycket kroki. Jag har provat mig fram och tagit lärdom av konstnärer runt omkring mig. Jag har även förkovrat mig på olika kvälls- och helgkurser inom olje- och akrylmåleri och på senare tid utforskat äggoljatempera. Jag har även gått veckokurser på Munka Ljungbys Konstskola under sommarhalvåren b la porträttmåleri. Jag har även deltagit i Skaparladans kurser i Roslagen och också gått olika konstkurser på Medborgarskolan samt fristående krokikurser.